Καλάθι

0

0,00 €

Ακολουθήστε αυτές τις 5 συμβουλές για υγιείς αρθρώσεις


από Parapharmacie.com.cy στα Υγεία
Μαΐος 19 2021         3 Λεπτά ανάγνωσης

Οι αρθρώσεις μας, ως τα σημεία σύνδεσης των οστών μας, μαρτυρούν τη συνολική καλή υγεία του μυοσκελετικού μας συστήματος, ενώ η καλή υγεία και λειτουργία τους μας βοηθά να παραμένουμε δραστήριοι καθώς και να διατηρούμε ένα σταθερό σωματικό βάρος.

Για αυτούς τους λόγους είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμένουν και οι ίδιες υγιείς, προλαμβάνοντας παθήσεις όπως την οστεοαρθρίτιδα αλλά και διάφορες κακώσεις ή τραυματισμούς που οφείλονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής.  Οι υγιείς αρθρώσεις αποτελούν ζητούμενο και οι μικρές καθημερινές αλλαγές στη ζωή σου, μπορούν να σε βοηθήσουν..

Παρακάτω θα ανακαλύψεις 5 χρήσιμες συμβουλές για να προστατέψεις τις αρθρώσεις σου και να υποστηρίξεις τη γενικότερη καλή λειτουργία του οργανισμού σου.


1. Κάνε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκηση την ημέρα

Η άσκηση αυξάνει την ευελιξία, δυναμώνει τους μύες που περιβάλλουν τις αρθρώσεις και βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης. Μιας χαμηλής έντασης αλλά συστηματική γυμναστική, όπως π.χ. το κολύμπι, μπορεί ναεκπληκτικά οφέλη . Τέλος, η γυμναστική μας βοηθά να ρυθμίζουμε καλύτερα το βάρος μας, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις συνθήκες ζωής μας.


2. Διατήρησε το βάρος σου σε υγιή όρια

Δεν είναι τυχαίο που για καθέναν που παραπονιέται για πόνους στη μέση και στα γόνατα, υπάρχει και ένας ορθοπαιδικός που συμβουλεύει την άμεση απώλεια περίσσιου  σωματικού βάρους. Το φυσιολογικό σωματικό βάρος είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των αρθρώσεων.  Αντίθετα, όσο αυξάνει το σωματικό βάρος, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση που δέχονται η μέση, τα γόνατα αλλά και οι αστράγαλοι.

 
3. Μη σηκώνεις βαριά αντικείμενα

Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε μερικές καθημερινές μας κινήσεις , μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία των αρθρώσεών μας καθώς ασκείται σε αυτές επιπλέον πίεση. Μια εξάδα εμφιαλωμένα νερά ή μια σακούλα με πέντε κιλά πατάτες από το σούπερ μάρκετ, είναι βάρος που θα έπρεπε να σύρεις  με ένα καροτσάκι για τα ψώνια, παρά να τα σηκώνεις και να τα μεταφέρεις.Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν να εκτελούμε αυτές τις δραστηριότητες προσέχοντας ιδιαίτερα τη στάση του σώματός μας. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε και τα δύο μας χέρια και να λυγίζουμε τα γόνατα κρατώντας ίσια την πλάτη όταν θέλουμε να πιάσουμε ή να μεταφέρουμε ένα βαρύ αντικείμενο που βρίσκεται χαμηλά.


4. Δοκίμασε μια φυσιοθεραπεία

Σε περίπτωση που ο πόνος είναι οξύς και δεν υποχωρεί, δείγμα πως η άρθρωση έχει πιεστεί αρκετά, είναι καλό να συμβουλευτούμε έναν γιατρό ή έναν φυσιοθεραπευτή που θα μας υποδείξει τη σωστή αγωγή ή τις σωστές ασκήσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των αρθρώσεων. Υπάρχουν ασκήσεις που προορίζονται στοχευμένα για την ανακούφιση των πόνων στη μέση και στα άκρα και αποδίδουν μακροπρόθεσμα σημαντική βελτίωση στις ενοχλήσεις αυτές.  


5, Βελτίωσε τη διατροφή σου

Μια σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής κατάστασης των αρθρώσεων.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα  φαίνεται να συμβάλλουν στην προστασία των αρθρώσεων. Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα είναι τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες, ο σολομός, ο τόνος, καθώς και τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

Εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα και λαχανικά. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε ουσίες με αντιοξειδωτική δράση οι οποίες δρουν κατά των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τις αρθρώσεις. Οι βιταμίνες E, A, C  που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά προστατεύουν τις αρθρώσεις. Ιδιαίτερα, η βιταμίνη C φαίνεται να επιβραδύνει τη φυσιολογική φθορά στις αρθρώσεις, μέσω της συμμετοχής της στο σχηματισμό του κολλαγόνου, το οποίο είναι βασικό συστατικό του χόνδρου.

Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης, το ασβέστιο και η βιταμίνη D καθώς συμβάλλουν στη μείωση  της απώλειας της οστικής μάζας και βοηθούν  στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το μπρόκολο, τα αμύγδαλα, η λαχανίδα.

 

Η συνειδητοποίηση πως μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά αλλά και το γεγονός πως αυτή η προσπάθεια αφορά σε κάθε ηλικία είναι ένα αρχικό βήμα για να ξεκινήσουμε από νωρίς να αλλάζουμε τις συνήθειες που καταπονούν τις αρθρώσεις μας. Η φροντίδα της υγείας μας και η περιποίηση του σώματός μας είναι, άλλωστε, προτεραιότητα όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν είμαστε.

Στο Parapharmacie σε περιμένει μια μεγάλη γκάμα από επώνυμα προϊόντα συμπληρωμάτων διατροφής και πολλές προσφορές για να αποκαταστήσεις την υγεία των αρθρώσεών σου και να ξανανιώσεις απόλυτη ευεξία και αρμονία με το σώμα σου!